Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!
Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γ…
Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!
Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κ.σ. κουάκερ
- 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
- 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
- 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
- μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
- προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
- Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
- Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
- Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους
tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.
Επίσης, αυτή είναι η πιο top συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες!
Δείτε και αυτά