Έχεις καλεσμένους στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και γευστικό; Η λύση είναι μία και απλούστατη! Ένα γευστικό σκορδόψωμο είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπύρα σας! Γίνεται …
Έχεις καλεσμένους στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και γευστικό; Η λύση είναι μία και απλούστατη! Ένα γευστικό σκορδόψωμο είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπύρα σας! Γίνεται στο λεπτό και θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά! Ρίξε μια ματιά στη συνταγή που ακολουθεί και μόλις τη δοκιμάσεις σίγουρα θα μας ευγνωμονείς!
Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικό
300 γρ. μοτσαρέλα (προεραιτικά)
αλάτι και πιπέρι
1 φραντζόλα ψωμί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μίξερ λιώνεις το σκόρδο με το λάδι και το βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα
Κόβεις το ψωμί σε φέτες και αλείφεις πάνω την κρέμα του σκόρδου.
Αν βάλεις μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί, το κόβεις σε μικρά κομμάτια και το ρίχνεις από πάνω.
Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό.
Tip: Αν θέλεις να εμπλουτίσεις λίγο παραπάνω τη γεύση μπορείς από πάνω να ρίξεις ψιλοκομμένο μπέικον ή να προσθέσεις φέτες ντομάτας.
Σε περίπτωση πάντως που λαχτάρισες κάτι γλυκό, ρίξε μια ματιά στα αφράτα και νηστίσιμα αυτά μηλοπιτάκια!
Αφράτη και πεντανόστιμη τυρόπιτα σε φόρμα!
Αυτή είναι η πιο εμφανίσιμη, απλή και γευστική τυρόπιτα που θα φτιάξετε! Το Athensmagazine όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα ήρθε με μια νέα συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους πάντες αλλά και τον δικό σας ουρανίσκο φυσικά!
Υλικά:
- 800 γρ. αλεύρι περίπου
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 300 ml γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 30 ml σπορέλαιο
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 200 γρ. Φέτα
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
- Αναμειγνύουμε την μαγά με τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο και το γιαούρτι.
- Το ρίχνουμε στο μισό αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει η ζύμη.
- Βάζουμε λίγο σπορέλαιο στο σκεύος, τοποθετούμε την ζύμη και την αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο.
- Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Την ανοίγουμε σε φύλλο και απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπαλίζουμε με τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε τις άκρες και δίνουμε σχήμα κρίκου σε αντικολλητικό χαρτί.
- Χωρίζουμε σε τουλάχιστον 16 ακτίνες χωρίς να κόβουμε εντελώς την ζύμη.
- Την τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών και δίνουμε σχήμα.
- Πατάμε ελαφρώς τις κομμένες άκρες και τις βάζουμε στο κέντρο.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.
Σε περίπτωση όμως που νηστεύετε δείτε εδώ την τέλεια νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Πηγή: neakriti.gr
Δείτε και αυτά