Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλ…
Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλώσουμε μιας και μιλάμε για ένα πλούσιο και γευστικότατο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ. Θα τη λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
- 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.
- Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50′.
- Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.
Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!
Πηγή: icookgreek.com
Νόστιμο υπερσοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με σόδα
Είναι νόστιμο, είναι φουλ υπερσοκολατένιο κέικ με σόδα και ταυτόχρονα νηστίσιμο. Επίσης, αυτό το κέικ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε και αυτό το μυστικό συστατικό είναι που κάνει την διαφορά.
Υλικά:
- 1 φαρίνα
- 3/4 της κούπας σπορέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 6 κσ κακάο
- 2 κσ ξύδι
- 1/2 κγ αλάτι
- 1/2 κγ σόδα
- 2 βανίλιες
- 2 κσ κονιάκ προαιρετικά
- Λίγη μαργαρίνη για τη φόρμα
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 3 κσ κακάο
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την επικάλυψη
- 1 βαζάκι νηστίσιμη Μερέντα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,το ξύδι,το σπορέλαιο,το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη σόδα,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να χαθεί το αλεύρι
- Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με κακάο
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά
- Κάνουμε τρυπούλες με οδοντογλυφίδα στο κέικ και περιχύνουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το μισό σιρόπι
- Περιμένουμε να ρουφήξει καλά και ξανά ρίχνουμε λίγες κουταλιές ακόμα.Ίσως δεν χρειαστεί όλο το σιρόπι
- Μόλις κρυώσει το κέικ περιχύνουμε με τη μερέντα.Αν είναι πολύ παγωμένη την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί να γίνει ρευστή