Αυτή η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο θα κάνει τους πάντες να τα φάνε στο λεπτό! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα! Δοκιμάστε την και εσείς και δεν θα χάσετε!…
Αυτή η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο θα κάνει τους πάντες να τα φάνε στο λεπτό! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!
Δοκιμάστε την και εσείς και δεν θα χάσετε! Είναι καταπληκτική, εύκολη και γρήγορη! Αν θέλετε γλυκό χωρίς κόπο στο λεπτό. τότε η Βέφα Αλεξιάδου σου έχει την απάντηση.
Υλικά
4-5 μερίδες
1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
4 κούπες γάλα φρέσκο
1-2 κ.σ. κοφτές, κορν φλαουρ
1-2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
30-35 λεπτά
Ξεπλένουμε το ρύζι, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Προσοχή, γιατί όσο χαμηλά κι αν έχουμε τη φωτιά, το νερό θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα!
Σε 1/4 της κούπας γάλα, διαλύουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε στο 3 για 20 λεπτά- κι εδώ προσοχή, γιατί έχει την τάση να φουσκώνει.
Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτάκια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπωλάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Εσείς έχετε δοκιμάσει τα κριτσίνια της με κανέλα; Αν όχι, τρέξτε γιατί είναι καταπληκτικά!
Δείτε και αυτά