Κωκ ταψιού που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου


Υλικά Παντεσπάνι:

Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το…


Υλικά Παντεσπάνι:

Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση.

Κρέμα:


Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα.ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών.

Γλάσσο:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ,60 γραμμάρια κακάο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα και το βράζουμε 1 λεπτό.

Σιρόπι:

Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη 2 λεπτά.

Συναρμολόγηση Όλα Κρύα:

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σιροπιάζομαι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και ρίχνουμε το γλάσσο!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά