Ένα μικρό μυστικό για τις τηγανητές πατάτες που σίγουρα δεν ήξερες!


Όλοι μας από παιδιά λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το λόγο, απλά τις θεωρούμε από τα πιο λαχταριστά φαγητά και ταυτόχρονα από τα πιο απλά (ή έτσι νομ…


Όλοι μας από παιδιά λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το λόγο, απλά τις θεωρούμε από τα πιο λαχταριστά φαγητά και ταυτόχρονα από τα πιο απλά (ή έτσι νομίζουμε). Το Athensmagazine.gr αφού σου έδειξε πως μπορείς να κάνεις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές ήρθε η ώρα να σου μάθει να τηγανίζεις.

Αν σας φαίνεται πανεύκολο και τώρα ενδεχομένως να έχετε σκάσει στα γέλια, μην το κοροϊδεύετε καθόλου γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τηγάνι ενώ η ενασχόληση τους με την κουζίνα ήταν συχνή. Αυτό είναι το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας!

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για εμάς τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες.

πατάτες

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Tip:

Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

Εύκολες και λαχταριστές τηγανητές τυροβόμβες!

Εύκολες και λαχταριστές ωραίες τηγανητές τυροβόμβες και μετά μπορείτε να φτιάξετε την πιο εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!

Καθώς ετοιμαζόμαστε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, παρακάτω μια ωραία και εύκολη συνταγή για ένα ωραίο σνακ.

Υλικά:

  • 250 γρ φέτα
  • 250 γρ κίτρινα τυριά (κασέρι, γκούντα, κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο)
  • 2 ασπράδια αυγού + 1 κρόκος
  • Γαλέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τα αβγά, τα μυρωδικά, το κορν φλάουρ, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε για ψυγείο για μια ώρα για να σφίξει η ζύμη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
  4. Τα περνάμε από το μπολ που έχουμε τη γαλέτα με το αλεύρι.
  5. Τηγανίζουμε στο αραβοσιτέλαιο που το έχουμε βάλει να κάψει.

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα! (Video)

undefined

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα μαγείρεψε ο Βαγγέλης Δρίσκας! Ενώ, στη συνέχεια μπορείτε να φάτε μια αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο (2 κιλά)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5 σποράκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 20 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 150 ml ημίγλυκο κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • 500 γρ. κουσκούς στιγμής
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 100 γρ. καρύδια ή πεκάν

Δείτε την εκτέλεση:

Φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι! (Video)

undefined

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι.

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γλάσο έφτιαξε στην εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος, ενώ έδειξε και το μυστικό για τα παραδοσιακά μελομακάρονα!

Υλικά:

  • 3 φιλετάκια κοτόπουλο
  • 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. Καφέ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • βασιλικό ξερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα κοχυλάκια:

  • 1 πακέτο κοχυλάκια
  • 1 φλιτζ. Καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. Καφέ παρμεζάνα τριμμένη
  • 15 baby ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι

Δείτε την εκτέλεση:

Koτόπουλο στη γάστρα με ταλιατέλες και μυρωδικά! (Video)

undefined

Κοτόπουλο με ταλιατέλες και μυρωδικά έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνοντας βήμα-βήμα την διαδικασία, με τον σεφ να έχει δείξει και την γευστικότατη συνταγή κανελόνια με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα τυριού.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 120 γρ. κόκκινο κρασί
  • 15 γρ. πελτέ τομάτας
  • 250 γρ. χυμό τομάτας
  • 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • Γραβιέρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά