Αυτό το κόλπο με τα 8 αυγά και τις κούπες του καφές είναι πανέξυπνο και πάρα πολύ χρήσιμο. Το να ξέρεις να φτιάχνεις αβγά ποσέ είναι μια πολύτιμη ικανότητα όσον αφορά τη μαγειρική, και πλέον είναι παι…
Αυτό το κόλπο με τα 8 αυγά και τις κούπες του καφές είναι πανέξυπνο και πάρα πολύ χρήσιμο. Το να ξέρεις να φτιάχνεις αβγά ποσέ είναι μια πολύτιμη ικανότητα όσον αφορά τη μαγειρική, και πλέον είναι παιχνιδάκι.
Είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά μπορούν ακόμα και να προστεθούν στο γεύμα σου (τα αβγά ποσέ στις σαλάτες είναι απίθανα) για να το κάνουν καλύτερο.
Ωστόσο, η υπομονή και η δεξιοτεχνία που απαιτείται μπορεί να εξοργίζει κάποιους. Δείτε στο βίντεο πως το America’s Test Kitchen βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να φτιάξει 8 αβγά ποσέ με τη μία, μειώνοντας ουσιαστικά το χρόνο σας στην κουζίνα. Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε απλά βραστά αυγά, τότε δείτε και έναν πανεύκολο τρόπο για να τα βράσετε στο λεπτό.
Θα χρειαστείτε:
- Κατσαρόλα με καπάκι
- Νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 8 μεγάλα αβγά
- 4 κούπες
Σε μόνο 5 λεπτά, θα έχετε 8 τέλεια αβγά ποσέ και θα νιώθετε σαν πρωταθλητής στην κουζίνα. Πως σας φάνηκε αυτό το κόλπο;
Ανοίγει τρύπες στο ψωμί και τις γεμίζει με αυγά, τυρί και ζαμπόν – Με το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια
Όπως λένε, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας συνταγές, είτε πρόκειται για τηγανίτες, μπέικον ή αβγά.
Αλλά όπως και με τα πάντα, το να τρως το ίδιο πρωινό με τον ίδιο τρόπο θα σε κάνει να το βαρεθείς. Ευτυχώς, βρήκαμε μία συνταγή για να αλλάξετε λίγο τον τρόπο που ετοιμάζετε το πρωινό σας – και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως το ψωμί του τοστ ή λίγο τυρί τριμμένο μπορείς να απολαύσεις ένα βασιλικό πρωινό καλύτερο κι από πεντάστερου ξενοδοχείου. Αλλά μιας και μιλάμε για πρωινό και συγκεκριμένα για αυγά τα οποία όπως όλοι ξέρουμε αποτελούν μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης, δείτε εδώ γιατί θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 4 αυγά την εβδομάδα.
Δείτε τι θα χρειαστείτε:
- 2 φέτες λευκό ψωμί
- 3 αβγά
- κρεμμύδι
- πιπεριά
- ζαμπόν
- τριμμένο τυρί
- βούτυρο
Οδηγίες:
1. Αρχικά, κόψτε τις φέτες από το ψωμί και αφήστε μόνο την κρούστα. Κρατήστε το κομμένο κομμάτι των φετών για μετά. Στο μεταξύ, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το ζαμπόν.
2. Αφού τα συστατικά είναι έτοιμα, ρίξτε μερικές κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καθώς το βούτυρο βράζει, ρίξτε τα συστατικά στο τηγάνι και σοτάρετε. Μόλις είναι έτοιμα, χωρίστε τα στα δύο μέρη και βάλτε κάθε μέρος μέσα στο ψωμί.
3. Μετά, σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα. Προσθέστε και λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τριμμένο τυρί αν θέλετε. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φέτες του ψωμιού.
4. Αφού μαγειρευτεί για λίγο το αβγό, γυρίστε με μία σπάτουλα το ψωμί για να το μαγειρέψτε και από την άλλη πλευρά και όταν είναι έτοιμο βγάλτε το.
Παρόλο που τα συστατικά είναι ίδια με ένα κοινό πρωινό, η εκτέλεση είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα και εύκολη παραλλαγή.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ ευέλικτη και μπορείτε να βάλετε ότι υλικά σας αρέσουν. Το πρωινό τώρα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο!
Δείτε και αυτά