Κουρκούτι της γιαγιάς: Εύκολο κουρκούτι για να τηγανίζετε τα πάντα – Τραγανό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Το κουρκούτι συνήθως όσοι ασχολούνται με τη μαγειρική το ετοιμάζουν με νερό, γάλα ή αυγά.  Με προσθήκη  μπέικιν πάουντερ, το κουρκούτι φουσκώνει…




    Το κουρκούτι συνήθως όσοι ασχολούνται με τη μαγειρική το ετοιμάζουν με νερό, γάλα ή αυγά.  Με προσθήκη  μπέικιν πάουντερ, το κουρκούτι φουσκώνει με το μαγείρεμα. Με την προσθήκη μαγιάς νοστιμίζει ενώ με μπίρα το μείγμα αερίζεται.



    Το κουρκούτι  όπως αναφέρει δημοσίευμα της καθημερινής λειτουργεί μονωτικά, απομονώνοντας το υλικό που τηγανίζουμε και διατηρώντας το ζουμερό εσωτερικά. Μια βασική αναλογία για το κουρκούτι είναι 1 φλιτζάνι αλεύρι και 1+1/4 φλιτζάνι νερό.

    Τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι



    Κρύο νερό, καuτό λάδι

    Όποιο υγρό κι αν χρησιμοποιήσουμε στο κουρκούτι, πρέπει να είναι πολύ κρύο (το βάζουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη). Κι αυτό γιατί το πιο ζεστό νερό, σε συνδυασμό με το ανακάτεμα, ενεργοποιεί τάχιστα τη γλουτένη του αλευριού και κάνει το κουρκούτι κολλώδες και όχι ιδιαίτερα τραγανό στο τηγάνισμα.
    Αντιθέτως, το λάδι στο οποίο θα τηγανίσουμε πρέπει να είναι καuτό, ώστε το κουρκούτι να στερεοποιηθεί σχεδόν αμέσως, σφραγίζοντας μέσα του το υλικό.Έτσι αυτό σιγοψήνεται, χωρίς να «τραβάει» πολύ λάδι.
    Χρησιμοποιούμε άφθονο λάδι, ώστε τα υλικά να «κολυμπάνε» σε αυτό, χωρίς να καλύπτονται εντελώς. Μόνο έτσι το κουρκούτι θα φουσκώσει και θα διογκωθεί ομοιόμορφα, προς κάθε κατεύθυνση. Και πάλι, όμως, θα χρειαστεί να τουμπάρουμε τα υλικά με ένα πιρούνι, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.



    Πώς το νοστιμίζουμε



    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά