Παραλλαγή της τυρόπιτας – Βάλε μαγειρική σόδα και θα πάθεις “εγκεφαλικό”


Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα! Είναι παραλλαγή της κλασικής συνταγής που όμως είναι τόσο γευστική π…


Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα! Είναι παραλλαγή της κλασικής συνταγής που όμως είναι τόσο γευστική που μπορεί να προκαλέσει… “εγκεφαλικό” στον ουρανίσκο σας!

Είναι μια συνταγή για όλη την οικογένεια και πίστεψέ μας θα λατρέψουν τα παιδιά σου να την παίρνουν στο σχολείο για κολατσιό.

Υλικά

  • 1 πακετο φυλλα κρουστας
  • 250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μείγμα τριμμένων τυριών:

  • 300γρ φέτα η λευκό τυρί
  • 300γρ κασέρι η γκούντα
  • 100γρ καπνιστό τυρί
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • Πιπέρι,ρίγανη η λίγο δυόσμο

Μείγμα γιαουρτιού:

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σάδα με ανθρακικό
  • 2 αυγά

Επάλειψη πίτας

  • 1/2 φλυτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό. Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσαλακωτά, τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά. Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.

Ωστόσο, αν θες κάτι και σε γλυκό μπορείς να φτιάξεις αυτή την εύκολη συνταγή για σιροπιαστό κανταΐφι! Η συνταγή είναι από την Βέφα Αλεξιάδου

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά