Φανταστικό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! Έτοιμο σε 10 λεπτά!


Φανταστικό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!Μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!! Και φυσικά …


Loading...


Φανταστικό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!
Μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!! Και φυσικά κανείς δεν θα το πιστεύει!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει καμιά ιδιαίτερη εκτέλεση! Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ ή με το χέρι.Το περίεργο με αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ζουμερό γίνεται αρκεί να μην το έχουμε εκτεθειμένο στον αέρα. Αν θέλουμε για έξτρα γεύση γλασάρουμε το κέικ με ένα γλάσο της επιλογής μας. Για να σας διευκολύνω μπορείτε να κάνετε το εξής.

undefined

Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέστε λίγο σπορέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι στη σοκολάτα.Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κέικ μας! Όπως και να το κάνετε σίγουρα θα σας αρέσει! Ωστόσο, αν δεν είστε τόσο πολύ λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με ταχίνι που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτηση.

undefined

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
340 γρ.νερό
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. κακάο
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

undefined

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πρόχειρο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας ξετρελάνει, εσάς και τους μικρούς μας φίλους. Είναι δροσερό και υγιεινό, αφού χρειάζεστε μόνο γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα για την βάση!

Άλλη μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα που μας έχει ξετρελάνει και είναι επίσης εύκολη και γρήγορη, είναι αυτή με τα κομματάκια σοκολάτας. Είναι απίστευτο τι μπορείς να φτιάξεις με λίγα μόνο υλικά και σε ελάχιστο χρόνο!

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα τα Digestive ολική άλεσης)
500gr γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά) (για να αισθανόμαστε ότι κάνουμε διαίτα)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι και προσθέτουμε 1 – 2 κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...