Χριστούγεννα με τζίντζερ: Οι αγαπημένες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη


Μια και πολύς κόσμος αναρωτιέται πώς να εντάξει το τζίντζερ στη διατροφή του, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στις ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού, που έχει αρχίσει να μπαίνει στη διατροφή και στις συνταγέ…

...ς μας για τα καλά! Κάποιες λίγες πληροφορίες για αυτό… Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κάρδαμο και τον κουρκουμά και είναι ακόμα ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα μας -ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα. Το πιο βιοενεργό συστατικό του -στο οποίο έχει γίνει και...

Μια και πολύς κόσμος αναρωτιέται πώς να εντάξει το τζίντζερ στη διατροφή του, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στις ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού, που έχει αρχίσει να μπαίνει στη διατροφή και στις συνταγές μας για τα καλά!

Κάποιες λίγες πληροφορίες για αυτό…

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κάρδαμο και τον κουρκουμά και είναι ακόμα ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα μας -ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα. Το πιο βιοενεργό συστατικό του -στο οποίο έχει γίνει και η περισσότερη επιστημονική έρευνα – είναι η  τζιντζερόλη, στην οποία φαίνεται να οφείλονται αρκετές από τις ιδιότητές του.

Ξέρετε γιατί έχει διαδοθεί τόσο;

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται κυρίως στην παραδοσιακή ιατρική και έχει βρεθεί πως θεράπευε διάφορες ασθένειες στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντι-εμετικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Διάβασε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά