Νηστίσιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά


    Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για νηστίσιμη τυρόπιτα. Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Ωστόσο, αν δε νηστεύετε, δείτε εδώ μια κλασική και εξίσου πεντανόστιμη τυρόπ…


    Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για νηστίσιμη τυρόπιτα. Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Ωστόσο, αν δε νηστεύετε, δείτε εδώ μια κλασική και εξίσου πεντανόστιμη τυρόπιτα.

    Υλικά

    • 2 φλ. Αλεύρι γοχ
    • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
    • 2 κ.γ. Αλάτι
    • 1 κ.γ. Ξύδι
    • 1 1/2-2 φλ. χλιαρό νερό
    • 1/2 φλ. Τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
    • 3/4 φλ. Τριμμένο τυρί κίτρινο νηστίσιμο
    • 1 φλ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές (προαιρετικά)
    • 1/2 φλ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό
    • Δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό

    Εκτέλεση

    • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το τυλίγουμε με μια πετσέτα.
    • Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
    • Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και έπειτα το άλλο φύλλο το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

    Πηγή: cookpad.com

    Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο και αβγά

    Θέλετε να φτιάξετε κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσε το τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τυρόπιτα, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

    Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αβγά. Είναι υπέροχη, όπως η τυρόπιτα ρολό σε σφολιάτα.

    τυρόπιτα τηγάνι χωρίς φύλλο και αβγά

    Υλικά

    • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 150 γραμμ. βούτυρο
    • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • φέτα, όση επιθυμείτε
    • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
    • 200 γραμμ. χλιαρό γάλα

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καuτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
    • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
    • Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
    • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καuτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μάς μέχρι να πάρει χρώμα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά