Μελομακάρονα με μαγειρική σόδα που θα θες να τρως όλον τον χρόνο


    Αυτό το νόστιμο γλύκισμα, το οποίο μας έφτιαχνε κάθε χρόνο η γιαγιά και η μαμά βρίσκεται σε κάθε σπίτι το διάστημα των εορτών αφού αποτελεί σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων. Αν νομίζεις ότι είναι δύσκ…


    Αυτό το νόστιμο γλύκισμα, το οποίο μας έφτιαχνε κάθε χρόνο η γιαγιά και η μαμά βρίσκεται σε κάθε σπίτι το διάστημα των εορτών αφού αποτελεί σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων. Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Πάρε στυλό και χαρτί για να γράψεις την απόλυτη σπιτική συνταγή για μελομακάρονα, νοστιμότερα και από του ζαχαροπλαστείου.

    Η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα

    • 4 φλ. λάδι
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
    • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
    • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
    • 2 κιλά αλεύρι
    • 1 φλ. μέλι
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 1 1/2 φλ. νερό
    • 1 στικ κανέλας
    • 1 φλούδα από πορτοκάλι
    • 1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
    • λίγη κανέλα (προαιρετικά)

    Χτύπησε καλά το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να είναι όσο πιο ομογενοποιημένα γίνεται. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο μόλις το δεις να γίνεται σαν ένας χυλός. Πάρε τον χυμό από ένα πορτοκάλι. Αρχικά, τρίψε λίγη από τη φλούδα του για να πάρεις το ξύσμα. Σε ένα ποτήρι ρίξε τον χυμό από το πορτοκάλι, πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα. Στη συνέχεια, ρίξε το αλεύρι και ξεκίνα το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Ξεκίνησε να πλάθεις τα μελομακάρονα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά