Αρωματικές γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι (Video)


    Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί. Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα δά…


    Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

    Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι.

    Υλικά:

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γλ. βούτυρο
    • 1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
    • 300 γρ. γαρίδες
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
    • μαϊντανός φρέσκος
    • λεμόνι

    Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    2. Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
    3. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο.
    4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του.
    5. Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες.
    6. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    7. Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
    8. Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: mamapeinao.gr

    Μακαρόνια με γαρίδες και βότκα! Μια μεθυστική συνταγή!

    6+1 απλά βήματα για να μαγειρέψετε μακαρόνια με γαρίδες και βότκα, μια συνταγή πραγματικά μεθυστική! Η τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!

    Υλικά για 4 άτομα:

    • 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
    • μισό κιλό γαρίδες
    • 1 πακέτο πέννες
    • 2 κ. σούπας βούτυρο
    • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
    • 1/4 φλιτζάνι βότκα
    • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    2. Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
    3. Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.
    4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
    5. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
    6. Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
    7. Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...