Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετ…



    Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:


    Υλικά συνταγής:

    – 400 γραμμάρια φέτα
    – 200 γραμμάρια mix τυριών
    – 2 αβγά
    – Πιπέρι
    – Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
    – 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
    – 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες
    – 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

    Πατσαβουρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής:

    – Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
    – Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    – Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
    – Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
    – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – –  
    – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
    – Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
    – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση.
    – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
    – Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
    – Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά