Πατάτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστές πατάτες με κιμά και μια πηχτή πιπεράτη σάλτσα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος σκόρδο και διάφορα μυρωδικά, που θα απογειώσει…
Πατάτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστές πατάτες με κιμά και μια πηχτή πιπεράτη σάλτσα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος σκόρδο και διάφορα μυρωδικά, που θα απογειώσει τις πατάτες φούρνου. Δοκιμάστε την και κάντε μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν.
Επίσης σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου.
- Πατατες 6 μεγάλες
- Για την γέμιση του κιμά
- Κιμάς Μοσχαρίσιος 400 γρ
- Μανιταρια 100 gr άσπρα
- Μπεικον 10 φέτες
- Κρεμμυδι 1
- Ελαιολαδο 1/2 ποτ του κρασιού
- Κρασι 1/2 ποτ του κρασιού
- Μαιντανος 2 κουταλιές σούπας
- Κρεμα Γαλακτος 3 κουταλιές της σούπας
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Μανιταρια 1 κεσεδάκι λευκά
- Κρεμμυδι 1 μεγάλο
- Σκορδο 2 σκελίδες
- Βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο
- Κρεμα Γαλακτος 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού
- Μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
Στην αρχή πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε ένα καπάκι με προσοχή από πάνω και αφαιρούμε την γέμισή της με ένα μικρό κουταλάκι.
- Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον.
- Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας.
- Σκεπάζουμε με τα καπάκια πατάτας τις πατάτες και ψήνουμε τις πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ροδίσουν καλά, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.
- Στην αρχή σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο το οποίο το έχουμε λιώσει, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες μέχρι να μαραθούν καλά.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μανιταριών.