Τα γλυκά ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα που θα γλείφετε τα δάχ…
Τα γλυκά ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως κι με αυτό εδώ που έχει όμως λεμόνι.
Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 3 lt φρέσκο γάλα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 300 γρ. κορν φλάουρ
- 3 βανίλιες
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
- Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
- 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
- 250 γρ. κρύο γάλα
- Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
- Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Για το γλυκό με 3 στρώσεις
- Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
- Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.
- Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.
- Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
- Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
- Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.
Πηγή: argiro.gr
Αν θες κάτι πιο λάιτ, δες κι αυτή τη συνταγή παρακάτω
Υλικά
- Για το γιαουρτογλυκό με ανανά
- 2 κουτιά ανανάς
- 1 συσκ. ζελέ ανανάς
- 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
- 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
- Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
- Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
- Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
- Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
- Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
- Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
Για το σερβίρισμα
- Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
- Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
- Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Θα σας δροσίσει όσο κανένα άλλο – Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό γιαούρτι μέσα σε μισή μόλις ώρα
Σκέτη νοστιμιά – Ζουμερό κολοκυθόριζο στον φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δείτε και αυτά