Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.Προθερμαίνουμε …
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. τυρί φέτα
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- πιπέρι φρεσκοτριμμέν
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
Λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι
Μια τυρόπιτα που γίνεται με μεγάλη ευκολία στο τηγάνι και μέσα σε λίγα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και νόστιμα τυριά.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 3 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
- 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (Arla Mozzarella, Arla Regato)
- 50γρ. φέτα σπασμένη
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.
Βουτυρώνετε χώρια το κάθε φύλλο, τσαλακώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αναποδογυρίζετε, όπως την ομελέτα, μοιράζετε ομοιόμορφα το μίγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σκεπάζετε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.
Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.
Αν δυσκολεύεστε με την συνταγή μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω:
Και για τους μερακλήδες: Μανιάτικη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα έρχεται από τη Μάνη και σίγουρα θα σε ξετρελάνει. Εύκολη, νόστιμη και με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου.
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ξέρεις ν’ ανοίγεις φύλλο κι αν δεν ξέρεις ήρθε η ώρα να μάθεις.
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ½ ποτ. νερού περίπου χλιαρό νερό
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια της σούπας ξίδι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί μυζήθρα
- 500 γρ. τυρί σφέλα
- 3 αυγά
- ½ ποτήρι λάδι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι σόδα (όχι μαγειρική)
- 3 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
- Ζυμώστε όλα τα υλικά για το φύλλο
- Ανοίξτε ένα, μέτριο σε πάχος, φύλλο και απλώστε το σε λαδωμένο ταψί έτσι ώστε οι άκρες του να βγαίνουν έξω από το ταψί
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης και ρίξτε την πάνω στο φύλλο
- Διπλώστε τις άκρες και ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου για 30 λεπτά