Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά στην Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος ωστόσο αυτή η συνταγή είναι ειλικρινά πεντανόστιμη…
Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά στην Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος ωστόσο αυτή η συνταγή είναι ειλικρινά πεντανόστιμη και ξεχωριστή.
Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
Για το κοτόπουλο
3 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. μέλι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 μπούτια κοτόπουλου
Για το ρύζι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 λεμόνι, σε φλούδες
1 φύλλο δάφνης
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Διάβασε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Δείτε και αυτά