Λεμόνι στα scrambled eggs; – Κι όμως, χρειάζεται!


    Ξέρουμε ότι ακούγεται παράξενο να βάζεις λεμόνι στα αυγά σου, όμως ο ειδικός διατροφής Makenzie Bryson Jackson ισχυρίζεται ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός.«Το πρώτο έχει να κάνει με τη χη…


    Ξέρουμε ότι ακούγεται παράξενο να βάζεις λεμόνι στα αυγά σου, όμως ο ειδικός διατροφής Makenzie Bryson Jackson ισχυρίζεται ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός.

    «Το πρώτο έχει να κάνει με τη χημική αντίδραση μεταξύ της πρωτεΐνης των αυγών και της οξύτητας του χυμού λεμονιού. Όταν ζεσταίνονται τα αυγά, η πρωτεΐνη τους (60% εκ της οποίας βρίσκεται στο ασπράδι και το 40% στον κρόκο) θα αρχίσει να αλλάζει, να πήζει και να δημιουργεί την τέλεια υφή στα αυγά».

    «Ανακατεύοντας και χτυπώντας τα αυγά με κάτι όξινο, όπως είναι ο χυμός λεμονιού, θα γίνουν πιο σφιχτά» λέει ο Jackson.

    Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ο χυμός λεμονιού θα κάνει τα scrambled eggs πιο μαλακά είναι λόγω του νερού που περιέχεται στον χυμό.

    Ακριβώς όπως συμβαίνει και όταν προσθέτουμε λίγο γάλα στη μαγειρική μας:

    «Τα αυγά θα μαγειρευτούν πιο αργά εξαιτίας του περισσότερου νερού κάτι που θα τα κάνει να έχουν μια πιο απαλή, αφράτη υφή».

    Όσον αφορά τη γεύση δεν θα θυμίζει σε τίποτα λεμόνι.

    Η γεύση είναι διακριτική, κάτι που οφείλεται επίσης στην οξύτητα, η οποία πιθανώς εξισορροπεί και ενισχύει την γεύση των αυγών, όπως η σωστή ποσότητα αλατιού.

    Eίστε έτοιμοι τώρα να φτιάξετε τα δικά σας scrambled eggs με χυμό λεμονιού;

    Το μόνο που πρέπει να προσeξετε είναι η ποσότητα χυμού λεμονιού που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς το πολύ λεμόνι θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Η χρυσή τομή είναι περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για 6 αυγά.

    Λεμόνι στα scrambled eggs; – Κι όμως, χρειάζεται!

    Λαχταριστή συνταγή για τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι

    Γλυκό ψυγείου: Αυτή η συνταγή σου εξασφαλίζει το πιο τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Το φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι απλά το πιο γευστικό τσιζκέικ που δοκίμασες ποτέ. Είναι εύκολο, μυρωδάτο και σερβίρεται ιδανικά με με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers.

    • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
    • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
    • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
    • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
    • 3 αυγά
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

    γλυκό του κουταλιού λεμόνι

    Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

    • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
    • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
    • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
    • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά