Αναποδογυριστή τυρόπιτα της Αργυρούς με σιμιγδάλι, έτοιμη σε 15′


    Εύκολη σπιτική τυρόπιτα με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τη τυρόπιτα του τεμπέλη. ‘Η ιδαιτερότητ…


    Εύκολη σπιτική τυρόπιτα με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τη τυρόπιτα του τεμπέλη.

    Η ιδαιτερότητα αυτής της τυρόπιτας είναι ότι σερβίρεται αναποδογυριστή

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 150 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
    • 100 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 lt φρέσκο γάλα
    • 1 κ. φέτα – κεφαλογραβιέρα – μανούρι (ανάμεικτα)
    • 2 αυγά
    • 2 κρόκους
    • Μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    • 2 κ.σ. μπούκοβο
    • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

    Αναποδογυριστή τυρόπιτα της Αργυρούς με σιμιγδάλι, έτοιμη σε 15'

    • Ξεκινάμε την προετοιμασία, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
    • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
    • Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
    • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
    • Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
    • Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.
    • Ανακατεύουμε.

    Για το στήσιμο

    • Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί, 36 εκ.
    • Το λαδώνουμε ελαφρά.
    • Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα κρούστας και τα ψιλοκόβουμε.
    • Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
    • Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση.
    • Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση.
    • Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν.
    • Από πάνω στρώνουμε, λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από τη τυρόπιτα με σιμιγδάλι.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε την σπιτική τυρόπιτα εύκολη με φύλλο και κρέμα σιμιγδάλι στους 200ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.
    • Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
    • Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
    • Βγάζουμε την τυρόπιτα με φύλλο σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια.
    • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά