Πεντανόστιμη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό. Μία εύκολη και άκρως γευστική πρόταση για μικρούς και μεγάλος! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Γέμισε το ταψί με τυρί και πατάτες, το σκέ…
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό. Μία εύκολη και άκρως γευστική πρόταση για μικρούς και μεγάλος!
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Γέμισε το ταψί με τυρί και πατάτες, το σκέπασε με μπέικον και το έβαλε στο φούρνο – Το αποτέλεσμα θα σας ”τρελάνει”!
Υλικά
- 150γρ. φέτα
- 500γρ. ανθότυρο
- 200γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μανούρι
- 4 αβγά
- 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
Βήμα 3
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
Βήμα 4
Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά