Μία μοναδική συνταγή για τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το απόλυτο σνακ που αγαπά όλη η οικογένεια σε μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες εκδοχές του. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης:…
Μία μοναδική συνταγή για τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το απόλυτο σνακ που αγαπά όλη η οικογένεια σε μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες εκδοχές του.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σκοπελίτικη τυρόπιτα με θρυμματισμένη φέτα και φύλλο «του ονείρου»!
Υλικά
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 150γρ. γκούντα τριμμένο
- 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 150γρ. ένταμ τριμμένο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Βήμα 2
Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
Βήμα 4
Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
Δείτε και αυτά