Ώρα για μπάρμπεκιου! Μια νόστιμη πρόταση για μικρούς και μεγάλους. Θυμηθείτε ότι οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο “μαέστρος” της μπριζό…
Ώρα για μπάρμπεκιου! Μια νόστιμη πρόταση για μικρούς και μεγάλους. Θυμηθείτε ότι οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο “μαέστρος” της μπριζόλας: Αποφύγετε αυτά τα 5 λάθη και θα ψήσετε τις πιο τέλειες μπριζόλες στη στιγμή
Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 4 πιπεριές κόκκινες, ψημένες στο φούρνο σε φέτες
- 1 πιπεριές πράσινη χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- φυλλαράκια βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφετε τις κόκκινες πιπεριές με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ξίδι, αλατοπίπερο και τα φυλλαράκια βασιλικού (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα για να μη στεγνώσει). Πολτοποιείτε τη σάλτσα.
Βήμα 4
Στο μεταξύ αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά αν τις θέλετε ελαφρά ψημένες ή από 3 λεπτά αν τις θέλετε μέτρια ψημένες. Τις αλατοπιπερώνετε στο τέλος και τις σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς και φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και ψητές πατάτες.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά