Φτιάξτε εύκολο κέικ μήλου με μέλι, κανέλα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια τρομερή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε κέικ, δείτε εδώ μια…
Φτιάξτε εύκολο κέικ μήλου με μέλι, κανέλα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια τρομερή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για τυροπιτάκια Πάρου.
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 4 βανίλιες
- ¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
- 50 γρ ζάχαρη
- 50 ml μέλι
- ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη).
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι).
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, το μέλι, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, γιατί το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό. Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180ο για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: daddy-cool.gr
Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη έτοιμο στο τσακ μπαμ
- Αυγά 7
- Ζάχαρη 1 κούπα
- Αλεύρι 2 κούπες
- Βανίλια 2
- Αλάτι 1 πρέζα
- Βούτυρο 200 γρ
- Κουβερτούρα 300 γρ
- Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.
Προσοχή: Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε και αυτά