Κι όμως είναι έτοιμη σε 5 λεπτά: Δροσερή τούρτα παγωτό με σοκολάτα και βανίλια – Ιδανική για το καλοκαίρι


    Μια πολύ ωραία συνταγή για το καλοκαίρι εκτός από τα γλυκά ψυγείου είναι η τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά και να καταπλήξετε τα πλήθη. ΥλικάΕκτέλεσηΠ…


    Μια πολύ ωραία συνταγή για το καλοκαίρι εκτός από τα γλυκά ψυγείου είναι η τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά και να καταπλήξετε τα πλήθη.

    Τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 15 γεμιστά μπισκότα
    • 1 κ.σ. γάλα
    • 8 σάντουιτς παγωτό ανάμεικτα βανίλια – σοκολάτα
    • 600 γρ. παγωτό μέντα με κομμάτια σοκολάτας (πράσινο)
    • 600 γρ. παγωτό φράουλα (κόκκινο)
    • 600 γρ. παγωτό στρατσιατέλα με κομμάτια σοκολάτας (ασπρόμαυρο)
    • 350 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • Ξύσμα σοκολάτας – σιρόπι – φρούτα για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    • Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτή την εύκολη τούρτα παγωτό, αφήνουμε τα παγωτά που θα χρησιμοποιήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο να μαλακώσουν.
    • Αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
    • Προσθέτουμε το γάλα και τα ζυμώνουμε.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Ντύνουμε και τα πλαϊνά.
    • Κόβουμε τα σάντουιτς παγωτό σε μπαστουνάκι.
    • Τα τοποθετούμε εναλλάξ άσπρο μαύρο, όρθια στην περίμετρο της φόρμας.
    • Γεμίζουμε τον κύκλο που σχηματίσαμε με τα σάντουιτς με τη ζύμη μπισκότου.
    • Πατάμε να γίνει πλακέ σαν παντεσπάνι.
    • Βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
    • Κάνουμε στρώσεις χρωματιστών παγωτών.
    • Καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για μερικές ώρες να σφίξει η τούρτα.
    • Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
    • Ξεφορμάρουμε την τούρτα παγωτό από το τσέρκι και την αλείφουμε όλη με τη χτυπημένη κρέμα.
    • Παγώνουμε στην κατάψυξη, να σφίξει και σερβίρουμε με ξύσμα σοκολάτας, σιρόπι ή φρούτα.
    • Βουτάμε το μαχαίρι σε καuτό νερό για να κόψουμε εύκολα, χωρίς να χαλάσουμε τις στρώσεις.

    Πηγή: argiro.gr

    “Μούρλια” κι αυτό το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας

    Υλικά

    Για την κρέμα βανίλια

    • 1 ½ lt φρέσκο γάλα
    • 110 γρ. ζάχαρη
    • 120 γρ. κορν φλάουρ
    • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
    • 1 πρέζα/ες αλάτι

    Για την κρέμα σοκολάτα

    • 1 lt φρέσκο γάλα
    • 70 γρ. ζάχαρη
    • 80 γρ. κορν φλάουρ
    • 20 γρ. κακάο
    • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
    • 1 πρέζα/ες αλάτι

    Για το στήσιμο

    • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
    • 220 γρ. φρέσκο γάλα
    • 20 γρ. κονιάκ
    • 90 γρ. τρούφα

    Για την κρέμα βανίλια

    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
    • Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
    • Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
    • Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.
    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
    • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Για την κρέμα σοκολάτα

    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
    • Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
    • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
    • Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
    • Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
    • Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
    • Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
    • Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

    Για το στήσιμο του γλυκού

    • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
    • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.
    • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.
    • Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
    • Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
    • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
    • Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
    • Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
    • Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.
    • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Πηγή: argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά – Εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ζύμη

    Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Ζουμερό γιουβέτσι με θαλασσινά – Πεντανόστιμο και εύκολο

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά