Μια πολύ ωραία συνταγή για το καλοκαίρι εκτός από τα γλυκά ψυγείου είναι η τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά και να καταπλήξετε τα πλήθη. ΥλικάΕκτέλεσηΠ…
Μια πολύ ωραία συνταγή για το καλοκαίρι εκτός από τα γλυκά ψυγείου είναι η τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά και να καταπλήξετε τα πλήθη.
Τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 15 γεμιστά μπισκότα
- 1 κ.σ. γάλα
- 8 σάντουιτς παγωτό ανάμεικτα βανίλια – σοκολάτα
- 600 γρ. παγωτό μέντα με κομμάτια σοκολάτας (πράσινο)
- 600 γρ. παγωτό φράουλα (κόκκινο)
- 600 γρ. παγωτό στρατσιατέλα με κομμάτια σοκολάτας (ασπρόμαυρο)
- 350 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Ξύσμα σοκολάτας – σιρόπι – φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτή την εύκολη τούρτα παγωτό, αφήνουμε τα παγωτά που θα χρησιμοποιήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο να μαλακώσουν.
- Αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
- Προσθέτουμε το γάλα και τα ζυμώνουμε.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Ντύνουμε και τα πλαϊνά.
- Κόβουμε τα σάντουιτς παγωτό σε μπαστουνάκι.
- Τα τοποθετούμε εναλλάξ άσπρο μαύρο, όρθια στην περίμετρο της φόρμας.
- Γεμίζουμε τον κύκλο που σχηματίσαμε με τα σάντουιτς με τη ζύμη μπισκότου.
- Πατάμε να γίνει πλακέ σαν παντεσπάνι.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
- Κάνουμε στρώσεις χρωματιστών παγωτών.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για μερικές ώρες να σφίξει η τούρτα.
- Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα παγωτό από το τσέρκι και την αλείφουμε όλη με τη χτυπημένη κρέμα.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη, να σφίξει και σερβίρουμε με ξύσμα σοκολάτας, σιρόπι ή φρούτα.
- Βουτάμε το μαχαίρι σε καuτό νερό για να κόψουμε εύκολα, χωρίς να χαλάσουμε τις στρώσεις.
Πηγή: argiro.gr
“Μούρλια” κι αυτό το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας
Υλικά
Για την κρέμα βανίλια
- 1 ½ lt φρέσκο γάλα
- 110 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτα
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Για το στήσιμο
- 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
- 220 γρ. φρέσκο γάλα
- 20 γρ. κονιάκ
- 90 γρ. τρούφα
Για την κρέμα βανίλια
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
- Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
- Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για την κρέμα σοκολάτα
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
- Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
- Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο του γλυκού
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
- Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.
- Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
- Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
- Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
- Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
- Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά – Εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ζύμη
Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Ζουμερό γιουβέτσι με θαλασσινά – Πεντανόστιμο και εύκολο
Δείτε και αυτά