Βαριέστε να περιμένετε τα μακαρόνια να βράσετε και θέλετε να είναι έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ; Σας έχουμε την λύση, αφού ο φούρνος μικροκυμάτων θα αποδειχτεί σωτήριος. Όχι μόνο μπορείτε να τα ζεστάνετ…
Βαριέστε να περιμένετε τα μακαρόνια να βράσετε και θέλετε να είναι έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ; Σας έχουμε την λύση, αφού ο φούρνος μικροκυμάτων θα αποδειχτεί σωτήριος. Όχι μόνο μπορείτε να τα ζεστάνετε, αλλά και να μαγειρέψετε.
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάλε (για 1 άτομο) μισό φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι (ωμό), μισό φλιτζάνι νερό, μισό κουταλάκι αλάτι, ¼ φλιτζανιού γάλα, 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (ή όποιο τυρί σου αρέσει)
- Ανακάτεψέ τα καλά και βάλε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα
- Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 1-1.5 λεπτό, όμως κάθε 30-50 δευτερόλεπτα θα πρέπει να το ανακατεύεις και να το ελέγχεις μήπως είναι έτοιμο νωρίτερα.
- Εάν το θες πιο κρεμώδες, βάλε κι άλλο γάλα!Πειραματίσου επίσης με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδια και ό,τι άλλο συνήθως τρως με τα μακαρόνια σου!
- Καλή όρεξη!
Μοναστηριακή μακαρονάδα που θα σας κάνει να γλύφεται τα δάχτυλα σας
Πάρτε μια γεύση από μοναστηριακές συνταγές και απολαύστε μια μακαρονάδα με την ωραιότερη σάλτσα πιπεριάς που φάγατε ποτέ! Όπως και το μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο που σας ξετρέλανε.
Υλικά:
- 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 καuτερή πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κουταλιές ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. πένες
Εκτέλεση:
Αλέστε τα λαχανικά στο μίξερ ώσπου να γίνουν σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη σάλτσα που φτιάξατε, και προσθέστε μαϊντανό, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και έπειτα από μερικά λεπτά τη βγάζετε από τη φωτιά. Βράζετε τις πένες με 3 κουταλιές λάδι. Τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε.
Μακαρόνια με κιμά μια κλασική συνταγή!
Το Athensmagazine.gr βρίσκει τις καλύτερες συνταγές που λατρεύουν όλοι! Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε την πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά! Αν τώρα θέλετε κάτι γλυκό σας προτείνουμε μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα!
Υλικά:
1 πακέτο ή 500 γραμ. μακαρόνια Νο5 ή Νο6
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη
Για τη σάλτσα κιμά
• 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.
Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
Για τον κιμά: Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, το γάλα και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. πασπαλίζουμε με καφαλοτύρι ή μυζήθρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δείτε και αυτά