Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο λαχταριστή, εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε κουλούρια γεμιστά με τυρί και γαλοπούλα και θα μας θυμηθείτε. Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή δεν πρόκειται να ξαναφτιάξετε τυρόπιτα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε μια συνταγή χωρίς αλλαντικά, δείτε εδώ πεντανόστιμα τυροκουλούρια.Κουλούρι με γαλοπούλα και τυρί
Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο λαχταριστή, εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε κουλούρια γεμιστά με τυρί και γαλοπούλα και θα μας θυμηθείτε. Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή δεν πρόκειται να ξαναφτιάξετε τυρόπιτα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε μια συνταγή χωρίς αλλαντικά, δείτε εδώ πεντανόστιμα τυροκουλούρια.
- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 φακ. ξηρή μαγιά
- 2 1/2 φλιτζ. νερό (χλιαρό)
- 1 κουτ. γλυκ. αλάτι
- 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σουπ. γάλα (σε σκόνη regilait)
- 7 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο ή μπέικον
- 1 φλιτζ. τσ. γκούντα τριμμένο ή άλλο της αρεσκείας σας
- λίγο ελαιόλαδο (για το ζύμωμα)
- Σουσάμι
- 200 γρ τυρί κρέμα
Ποια είναι η εκτέλεση της συνταγής;
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το μισό από το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα αλλαντικά και το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε να μοιραστούν σε όλο το χυλό.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ενώ ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα για να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου (να διπλασιαστεί σε όγκο).
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα με το μέγεθος της προτίμησης μας) και πλάθουμε να δώσουμε σχήμα στα κουλούρια μας.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και αραδιάζουμε τα κουλούρια μας, με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
- Τα αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να ξανά φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και πιέζουμε με τα χέρια ελαφρά για να κολλήσει το σουσάμι πάνω τους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (όχι αρκετά κάτι προς το μέτριο).