Ποια τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στην κατάψυξη; Το Athensmagazine.gr σας λύνει τα χέρια και σας συμβουλεύει!
Πολλοί βάζουν τρόφιμα στην κατάψυξη. Αυτό το κάνουν ως εναλλακτική και καλύτερη λύση το…
Ποια τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στην κατάψυξη; Το Athensmagazine.gr σας λύνει τα χέρια και σας συμβουλεύει!
Πολλοί βάζουν τρόφιμα στην κατάψυξη. Αυτό το κάνουν ως εναλλακτική και καλύτερη λύση του ψυγείου, διότι θεωρούν πως θα καταφέρουν να συντηρήσουν, τα συγκεκριμένα τρόφιμα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν και άλλα τρόφιμα – θάνατος που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο!
Ποια είναι εκείνα όμως που δεν πρέπει να βάζετε; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr:
- Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές: Μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το ζωντανό χρώμα τους. Στην κατάψυξη αλλοιώνεται και η υφή και η γεύση τους.
- Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι: Μην βάζετε φαγητά με σάλτσα στην κατάψυξη, καθώς χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
- Κομμάτια τυριού: Στην κατάψυξη αλλοιώνεται η γεύση, ενώ θρυμματίζονται και τα κομμάτια τους.
- Γλάσσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα: Στην κατάψυξη θα πολτοποιηθούν, ενώ θα διασπαστούν και τα συστατικά τους κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.
- Τηγανιτά φαγητά: Χάνετε η γεύση και η νοστιμιά τους στην κατάψυξη.
- Αυγά: Τα ωμά αυγά σπάνε στην κατάψυξη, ενώ τα βρασμένα γίνονται σκληρά και λαστιχένια.
- Κρέμα γάλακτος: Αποσυντίθενται τα συστατικά κατά την απόψυξη και χάνετε η παχύρρευστη σύστασή τους.
- Τα περισσότερα μπαχαρικά: Τα φαγητά εμπλουτίζουν τη γεύση του φαγητού, αλλά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Αυτό, διότι το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν πιο έντονη και πιο πικρή γεύση.
6 καρκινογόνα τρόφιμα: Πετάξτε τα άμεσα από το σπίτι σας
Η ομάδα του Athensmagazine.gr, βρήκε 6 τροφές οι οποίες είναι καρκινογόνες. Τις έχουμε όλοι στα ντουλάπια του σπιτιού μας. Ποιες είναι και γιατί κάνουν κακό στην υγεία μας;
Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Πολλές φορές, η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική, ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε. Εκτός όμως από αυτές τις τροφές, δείτε εδώ τα φαγητά που μπορούν να βάλουν τέλος στον καρκίνο.
Το περίεργο είναι, ότι οι περισσότερες από αυτές πωλούνται στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας και το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κουζίνα σας! Μάθετε ποιες είναι και προσπαθήστε να τις απομακρύνετε όσο μπορείτε από τη διατροφή σας:
Επεξεργασμένα κρέατα
Τα “προϊόντα” κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε, λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.
Αναψυκτικά
Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα παχυντικά, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης που περιέχουν, αλλά το καραμελόχρωμα, που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα πολλών γνωστών αναψυκτικών, και η 4-μεθυλιμιδαζόλη που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
Ασπαρτάμη
Η ασπαρτάμη είναι από τις πιο γνωστές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ζεστά ροφήματα ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αλλά και σε πολλά από τα προϊόντα διαίτης. Μπορεί να νομίζετε πως καταναλώνοντάς την, “γλιτώνετε” τις θερμίδες της ζάχαρης και έτσι αδυνατίζετε, αλλά στην πραγματικότητα κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σας.
Σολωμός ιχθυοτροφείου
Σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany, ο συγκεκριμένος σολωμός παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, ενώ μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.
Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων
Σύμφωνα με έρευνες, οι συγκεκριμένες σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, μάλιστα, αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει, ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.
Τρόφιμα σε κονσέρβες
Οι κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α), το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και σε αρκετές άλλες ασθένειες. Μάλιστα, λόγω της οξύτητάς τους, οι κονσέρβες με ντομάτες θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες, καθώς το κόκκινο αυτό φρούτο απορροφά το συγκεκριμένο χημικό ευκολότερα από άλλες τροφές.
Δείτε και αυτά