Η απόλυτη νοστιμιά: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές πατάτες


    Οι πατάτες είναι από τις αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων… φανταστείτε την νοστιμιά τους αν μπορούν να γίνει και τραγανές. Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάμ…


    Οι πατάτες είναι από τις αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων… φανταστείτε την νοστιμιά τους αν μπορούν να γίνει και τραγανές.

    Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράσαμε πατάτες.

    Ένα βίντεο που έγινε viral στο Tik Tok δείχνει το κόλπο για τις τραγανές πατάτες.

    Η χρήστης Aayeh γράφει στο ποστ της: «Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου». Η συνταγή της, λοιπόν, χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

    Αρχικά βράζει τις πατάτες όπως θα δείτε και στη συνταγή και τις βυθίζει στη μαρινάδα της. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Πατάει με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάτες και τις βάζει στο φούρνο.

    Υλικά

    • 1,5 κιλό πατάτες καλά πλυμένες ολόκληρες με τη φλούδα
    • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
    • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
    • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
    • Τσίλι σε σκόνη
    • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • Αλάτι

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες. Παράλληλα, ενώ οι πατάτες βράζουν, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας, βάζοντας πάπρικα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κύμινο, σκόρδο, τσίλι και αλάτι. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
    • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα μας και έπειτα τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι. Πατάμε τις πατάτες με τον πάτο ενός ποτηριού και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220º C για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν. Απολαμβάνουμε!

    Δείτε το βίντεο με την συνταγή

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά