Πεντανόστιμα τυροψωμάκια χωρίς μαγιά της Γκόλφως


    Τα τυροψωμάκια είναι σίγουρα η πιο αφράτη και νόστιμη επιλογή, για εύκολα πιτάκια που μοιάζουν με τυροπιτάκια, αλλά δεν χρειάζονται φύλλο. Σήμερα, λοιπόν, η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για τυροψωμάκια χωρίς μαγιά κι αν τα φτιάξετε δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.Για τη γέμισηΓια το άλειμμαΓια το πασπάλισμαΑρχικά αραιώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με λίγο νερό, για να μη…


    Τα τυροψωμάκια είναι σίγουρα η πιο αφράτη και νόστιμη επιλογή, για εύκολα πιτάκια που μοιάζουν με τυροπιτάκια, αλλά δεν χρειάζονται φύλλο. Σήμερα, λοιπόν, η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για τυροψωμάκια χωρίς μαγιά κι αν τα φτιάξετε δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.

    Τυροψωμάκια χωρίς μαγιά της Γκόλφως

    • 2 πλαστικά ποτηράκια γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 πλαστικό ποτηράκι ελαιόλαδο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 30 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
    • 430 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη γέμιση

    • 200 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένη φέτα
    • 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη γκούντα

    Για το άλειμμα

    • 1 κρόκος αυγού
    • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα

    Για το πασπάλισμα

    • σουσαμι κατά βούληση


    Συνταγή για τυροψωμάκια χωρίς μαγιά της Γκόλφως

    Αρχικά αραιώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με λίγο νερό, για να μην είναι τόσο πηχτό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να να απορροφηθεί λίγο το αλεύρι και έπειτα με μία σπάτουλα ή με τα χέρια μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και σταθερή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.

    Ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα με το τριμμένο γκούντα. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό πιτάκι με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με λίγη γέμιση το κάθε πιτάκι και το κλείνουμε καλά σαν μπαλάκι.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τα τυροπιτάκια. Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα πιτάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

    Tips

    Αντί για ελαφρύ ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο και 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο. Αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι θέλουμε.

    Αν δεν έχετε το ποτήρι αυτό το πλαστικό βάλτε ένα απλό ποτήρι νερού όχι τεράστιο και αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη αλλά σταθερή. Αντί για σουσάμι πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά