Το μπάρμπεκιου αν και σε όλους αρέσει, μπορεί να γίνει αρκετά αγχωτικό και κουραστικό. Πολλές φορές μπορεί να αποτύχει κιόλας, για αυτό και σας βρήκαμε το μυστικό για καλύτερο ψήσιμο στα μπιφτέκια.
Τ…
Το μπάρμπεκιου αν και σε όλους αρέσει, μπορεί να γίνει αρκετά αγχωτικό και κουραστικό. Πολλές φορές μπορεί να αποτύχει κιόλας, για αυτό και σας βρήκαμε το μυστικό για καλύτερο ψήσιμο στα μπιφτέκια.
Τρίψτε με ένα κρεμμύδι την σχάρα και ψήστε τα μπιφτέκια ή τις μπριζόλες και αποφύγετε να βάλετε τριμμένη ντομάτα μέσα στον κιμά, για τον λόγο που θα δείτε εδώ.
Με το κρεμμύδι τα κρέατα σας θα κολλάνε λιγότερο στη σχάρα και εκτός από αυτό, το κρεμμύδι θα δώσει πολύ ωραία γεύση σε ότι και να βάλετε.
Βάζετε δυόσμο στα μπιφτέκια σας; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!
Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας… ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο να μην ξαναβάλετε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια σας.
Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;
Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια “παραλλαγή” των μπιφτεκιών σε μια πιο… βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο… λάδι!
Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με φρυγανιά η γαλέτα; Να γιατί πρέπει να το σταματήσετε!
Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;
Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Πολλοί για χάρη ευκολίας και για να γλιτώσετε χρόνο χρησιμοποιείτε γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά. Λάθος. Μέγιστο λάθος!
Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Μη βιαστείτε να λύσετε το πρόβλημα σας με τριμμένη ντομάτα, δείτε εδώ ακόμη ένα λάθος.
Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, χαραμίστε λίγο παραπάνω χρόνο και μουσκέψτε λίγο ψωμί. Ζυμώνοντας τα και ακόμη περισσότερο τρώγοντας τα θα δείτε τεράστια διαφορά.
Δείτε και αυτά