Παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, πλούσιο χωριάτικο φύλλο και μαστίχα Χίου, η οποία την κάνει αρωματική και ακόμα πιο γευστική. Αυτή η συνταγή δεν πρέπει να λέιψει από το οικογενειακό τραπέζι. Παράλληλα, …
Παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, πλούσιο χωριάτικο φύλλο και μαστίχα Χίου, η οποία την κάνει αρωματική και ακόμα πιο γευστική. Αυτή η συνταγή δεν πρέπει να λέιψει από το οικογενειακό τραπέζι. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για πατατοτυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- 1 λίτρο γάλα 6 φύλλα χωριάτικα
- 2 ½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
- 600 γρ φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιωμένη μπεσαμέλ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά, τη μαστίχα και τη
- Φέτα Χωριό και τα ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά.
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.