Πεντανόστιμα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά από άπαχο μέρος του ζώου, ανθότυρο και σπανάκι για ένα πεντανόστιμο πιάτω ζυμαρικών, γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες. Παράλληλα, δείτε τα μυστικά για τέλεια μ…
Πεντανόστιμα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά από άπαχο μέρος του ζώου, ανθότυρο και σπανάκι για ένα πεντανόστιμο πιάτω ζυμαρικών, γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες. Παράλληλα, δείτε τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια.
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο μέρος του ζώου (π.χ. κιλότο)
- 300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λαζάνια
- 200 ml φρέσκο γάλα 2%
- 2 κονσέρβες πασάτα (χυμός ντομάτας)
- 250 γρ. ρικότα ή ανθότυρο, λιωμένα με το πιρούνι
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- αλατοπίπερο κατά βούληση
- Για να φτιάξουμε λαζάνια με κιμά και ανθότυρο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
- Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε και το σπανάκι.
- Ξαναβάζουμε το άδειο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, αλατοπίπερο και τη 1 ½ κονσέρβα πασάτα και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την υπόλοιπη 1/2 κονσέρβα πασάτα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μέτριο ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε τον κιμά.
- Σκεπάζουμε με μία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος – ντομάτας και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και η αυτοσχέδια σάλτσα (στο τέλος πρέπει να περιχύσουμε με λίγη σάλτσα).
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαζάνια και να χρυσίσει η επιφάνεια.