Γλυκό ψυγείου με κρέμα γεύση τσιζκέικ και μερέντα


Γλυκό ψυγείου με κρέμα γεύση τσιζκέικ και μερέντα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε …


Γλυκό ψυγείου με κρέμα γεύση τσιζκέικ και μερέντα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας “φύγουν” οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 150 γρ βούτυρο ή φυτίνη
  • 2 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κρέμα Γιώτης ζαχαροπλαστικής με γεύση τσιζκέικ
  • 5 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • Τριμμένο μπισκότο
  • Καραμελάκια σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου τζικέικ μερέντα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστουν και τα ανακατεύουμε στο βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ρίχνουμε και μισό φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να κάνουμε μια βάση για το γλυκό μας.
  • Χτυπάμε τα 2 και 3/4 φλιτζάνια γάλα με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Προσθέτουμε πέντε κουταλιές της σούπας Μερέντα ή και παραπάνω ανάλογα με το πόσο μας αρέσει η σοκολάτα.Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και καραμελάκια.
  • Το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει.

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό ωστόσο δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με εκλέρ

Είναι σίγουρο πως αυτό το γλυκό ψυγείου που σου προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σε “στείλει” κανονικά, μιας και αποτελεί μία τούρτα που μοιάζει με εκλέρ και προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά στους λάτρεις της σοκολάτας.

Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10′ και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει!

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

  • 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα
  • 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 4 κρόκους
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. γάλα
  • 150 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γραμ. πραλίνα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Για την επικάλυψη

  • 300 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 350 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα
  • κακάο ή καφέ

Εκτέλεση

Για την τούρτα εκλέρ ψυγείου, χτυπάμε πρώτα τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
  • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    Περιχύνουμε το ταψί σε μια στρώση με όλη την επικάλυψη.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Κάνουμε μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας.
    Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ.
  • Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά