Νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μόνο με τρία υλικά για να ετοιμάσετε το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, Δείτε επίσης τα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.Τεμάχια: 10-12Πηγή: gastro…
Νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μόνο με τρία υλικά για να ετοιμάσετε το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, Δείτε επίσης τα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.
Τεμάχια: 10-12
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά 150 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 – 12 μικρές μπάλες (στο μέγεθος καρυδιού). Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 1 – 2 χλστ. και διαμέτρου περίπου 16 – 18 εκ.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά