Μπάρμπεκιου στο σπίτι: Η ιδανική συνταγή για κοτόπουλο


    Αν σου αρέσει να διοργανώνεις μπάρμπεκιου στο σπίτι σου σε κάθε ευκαιρία, τότε θα αναζητάς διαρκώς τις καλύτερες συνταγές… αυτές που θα απογειώσουν τη στιγμή. Παρακάτω θα βρεις την ιδανική συνταγή γ…


    Αν σου αρέσει να διοργανώνεις μπάρμπεκιου στο σπίτι σου σε κάθε ευκαιρία, τότε θα αναζητάς διαρκώς τις καλύτερες συνταγές… αυτές που θα απογειώσουν τη στιγμή. Παρακάτω θα βρεις την ιδανική συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου. Πρόκειται για μία συνταγή που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

    Συνόδευσε το φαγητό με ένα εύκολο γλυκό ψυγείου

    Μπουτάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

    Μαγείρεμα: 30 λεπτά + 1-4 ώρες αναμονή | Εύκολο | Για 6 άτομα

    Υλικά:

    • 12 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς τα κοπανάκια)

    Για τη σάλτσα BBQ:

    • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
    • 50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 50 γρ. χυμό ντομάτας
    • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
    • 3 σκελίδες σκόρδου
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    • λίγες σταγόνες Tabasco
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Για το σερβίρισμα:

    • 1 μικρό λάχανο, κομμένο
    • 100 γρ. γιαούρτι
    • 100 γρ. τυρί κρέμα
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
    • λίγο ε.π. ελαιόλαδο

    Μπάρμπεκιου στο σπίτι: Η ιδανική συνταγή για κοτόπουλο

    Διαδικασία

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα BBQ

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τα 2/3 της ποσότητας σε ένα μεγάλο μπολ και το υπόλοιπο το σερβίρουμε σε ένα μικρό μπολάκι. Ανακατεύουμε τα μπουτάκια σε ένα μπολ με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-4 ώρες. Αν θέλουμε, το προετοιμάζουμε αποβραδίς και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

    Για το ψήσιμο

    Έχουμε έτοιμη τη φωτιά στη σχάρα ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Ψήνουμε τα μπούτια στη σχάρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα μέσα στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 1-2 φορές για να ροδίσουν παντού.

    Για το σερβίρισμα

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και ραντίζουμε το λάχανο. Πασπαλίζουμε τα φουντούκια και σερβίρουμε μαζί με τα μπουτάκια και τη σάλτσα bbq που έχουμε κρατήσει.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά