Βάζει λίγο γάλα στον κιμά και τα ανακατεύει Μετά από λίγο έχει τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!Η συνταγές για μπιφτέκια μας έχουν λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε πάλι και το Ath…
Βάζει λίγο γάλα στον κιμά και τα ανακατεύει Μετά από λίγο έχει τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!
Η συνταγές για μπιφτέκια μας έχουν λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε πάλι και το Athensmagazine.gr σας έχει προτείνει τις καλύτερες.
Όμως για ένα λαχταριστό μπιφτέκι έχει σημασία και τα tips για το μαγείρεμα, όπως θα δείτε και παρακάτω!
Για αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια
- Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί, 2 κουτ. σούπας μπίρα ή 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη χωρίς τη φλούδα της.
- Eναλλακτικά, για να βγουν ζουμερά τα μπιφτέκια, μπορούμε να γεμίσουμε την»καρδιά» τους με 2 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας, που θα τα ενυδατώσει και θα τα νοστιμίσει. H σάλτσα ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί με κέτσαπ
- Στον κιμά ταιριάζει και η λιαστή ψιλοκομμένη ντομάτα, ενώ πιο πικάντικο, μεσογειακό αποτέλεσμα θα του δώσει η ψιλοκομμένη ελιά.
- Tο γάλα, περίπου 3 κουτ. σούπας φρέσκο ή εβαπορέ, θα κάνει τα μπιφτέκια αφράτα. Aφράτα γίνονται, επίσης, αν προσθέσουμε στη ζύμη 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.