Χοιρινό φρικασέ: Τα 5 μυστικά της Αργυρώς για ακαταμάχητη γεύση


    Θέλετε να φτιάξετε φρικασέ με χοιρινό, αλλά ανησυχείτε για το αποτέλεσμα γιατί είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα – βήμα πως να το ετοιμάσουμε μόνο μέσα σε 15 λεπτά.Δείτε επίσης: Εναλλακτικό σουφλέ με κιμά και ψωμί – Τα 4 βασικά μυστικάΓια το χοιρινό φρικασέΕτοιμάζουμε το αυγολέμονοΠηγή: argiro.gr


    Θέλετε να φτιάξετε φρικασέ με χοιρινό, αλλά ανησυχείτε για το αποτέλεσμα γιατί είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα – βήμα πως να το ετοιμάσουμε μόνο μέσα σε 15 λεπτά.

    Δείτε επίσης: Εναλλακτικό σουφλέ με κιμά και ψωμί – Τα 4 βασικά μυστικά

    Υλικά

    Για το χοιρινό φρικασέ

    • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα (με τα πράσινα φύλλα τους)
    • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • 2 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
    • 1/2 kg χόρτα εποχής ψιλοκομμένα
    • 1/2 ματσ. άνηθο (με τα κοτσάνια του)
    • 2 αυγά
    • 1 ζουμερό λεμόνι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

    Εκτέλεση

    • Στεγνώνουμε πρώτα πολύ καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
    • Ζεσταίνουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας.
    • Αφήνουμε το κρέας να ροδίσει ολόγυρα για 6 με 8 λεπτά.
    • Τότε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, να γίνει διάφανο.
    • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τα υλικά.
    • Τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
    • Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο (περίπου 1,5 φλ.) ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος μέχρι να μισοσκεπαστεί το χοιρινό.
    • Κόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στο χοιρινό φρικασέ.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό φρικασέ για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.
    • Αφού βράσει το χοιρινό τότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών και τα χόρτα.
    • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για 5 λεπτά.
    • Σε αυτή τη φάση το χοιρινό φρικασέ πρέπει να έχει λίγα υγρά.
    • Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά να καταλαγιάσει ο βρασμός του.

    Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

    • Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
    • Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού κaι ανακατεύουμε το αυγολέμονο.
    • Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία του αυγολέμονου με τη θερμοκρασία του φαγητού.
    • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.
    • Αφαιρούμε τα κοτσάνια του άνηθου.
    • Σερβίρουμε το χοιρινό φρικασέ ζεστό, σε βαθιά πιάτα.

    Μυστικά

    • Μη βάζετε πολλά υγρά στο φρικασέ. Το κρέας πρέπει να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, σε λίγη σάλτσα.
    • Όταν προσθέσετε τα χόρτα, θα κατεβάσουν επιπλέον υγρά.
    • Τα κοτσάνια του άνηθου από την αρχή στην κατσαρόλα, θα δώσουν έξτρα γεύση και αρώματα, θα τα αφαιρούμε στο τέλος.
    • Αν θέλετε πιο λεμονάτο το φρικασέ, προσθέστε επιπλέον λεμόνι στο αυγολέμονο.
    • Στο τέλος η σάλτσα αυγολέμονο πρέπει να είναι πηχτή και συμπυκνωμένη, όχι σούπα.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά