Ο καιρός ανοίγει και ο ήλιος βγαίνει… οπότε ήρθε η στιγμή για παγωμένο γιαούρτι. Το αγαπημένο, γνωστό ως frozen yogurt, μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι. Ακολούθησε μία από τις παρακάτω συνταγές….
Ο καιρός ανοίγει και ο ήλιος βγαίνει… οπότε ήρθε η στιγμή για παγωμένο γιαούρτι. Το αγαπημένο, γνωστό ως frozen yogurt, μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι. Ακολούθησε μία από τις παρακάτω συνταγές.
Παράλληλα, ανακάλυψε τα μυστικά των σεφ για τα τέλεια αυγά.
Παγωμένο γιαούρτι με φράουλες
Μην ανησυχείτε για την ποσότητα των θερμίδων και των υδατανθράκων σε αυτό το επιδόρπιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά υλικά, όπως αποβουτυρωμένο γάλα και εσάνς σοκολάτας, έτσι ώστε να ελέγχετε τι τρώτε. Επιπλέον, οι φράουλες είναι ακόμα ένα υγιεινό συστατικό που προσθέτετε στο γιαούρτι.
Υλικά:
- 1 1/4 φλιτζάνι φράουλες (200 γραμμάρια)
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι (200 γραμμάρια)
- 1/4 ποτήρι νερό (50 ml)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά φυσική ζελατίνη (15 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο γάλα (15 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια χωρίς αλάτι (30 γραμμάρια)
- 1 μπανάνα
Οδηγίες:
- Καταρχάς, για να φτιάξετε αυτό το παγωμένο επιδόρπιο, πρέπει να παγώσετε τις φράουλες και τη μπανάνα (κομμένες σε φέτες) για 12 ώρες.
- Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βράστε το νερό και προετοιμάστε τη ζελατίνη. Βάλτε τη στην άκρη.
- Αφού τα φρούτα παγώσουν, χτυπήστε τα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζελατίνη, που είναι ήδη έτοιμη, και χτυπήστε ξανά τα υλικά στο μπλέντερ.
- Μετά αδειάστε το μείγμα σε φόρμες παγωτού και βάλτε τες στην κατάψυξη για 2 ώρες. Να θυμάστε ότι το επιδόρπιο φτιάχνεται με γιαούρτι και η υφή του θα είναι πιο κρεμώδης από το συνηθισμένο παγωτό.
- Τέλος, βγάλτε τις φόρμες από την κατάψυξη και προσθέστε τα φιστίκια και περισσότερες φράουλες, αν θέλετε.
Παγωμένο γιαούρτι με σοκολάτα
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπάρες σοκολάτας για να φτιάξετε αυτό το παγωμένο επιδόρπιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο σε σκόνη, εσάνς σοκολάτας ή μισή μπάρα μαύρη σοκολάτα, που είναι πολύ πιο υγιεινή από τη συνηθισμένη.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι (200 ml)
- μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος (100 ml)
- 4 κουταλιές της σούπας εσάνς σοκολάτας (60 γραμμάρια)
- 3 κουταλιές της σούπας ξηροί καρποί (45 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού (15 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας μπράντι (30 ml)
- 3 κουταλιές της σούπας στέβια (45 γραμμάρια)
Οδηγίες:
- Πρώτα βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, την κρέμα και τη στέβια. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα προσθέστε την εσάνς σοκολάτας, το άμυλο καλαμποκιού και το μπράντι και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα και καλύψτε το με μια στρώση κηρόχαρτου πριν το σκεπάσετε με ένα καπάκι.
- Στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.
- Τέλος, βγάλτε το από την κατάψυξη, σερβίρετε και πασπαλίστε το παγωμένο γιαούρτι με ξηρούς καρπούς.
Καραμέλες με παγωμένο γιαούρτι και φράουλες
Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική ως επιδόρπιο μετά από ένα ρομαντικό δείπνο και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, φτιάχνεται εύκολα. Θα χρειαστείτε μονάχα μια παγοθήκη και το γιαούρτι της επιλογής σας. Μπορείτε να το καλύψετε με σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι (200 ml)
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας (45 ml)
- μισό φλιτζάνι φράουλες (75 γραμμάρια)
Οδηγίες:
- Ψιλοκόψτε τις φράουλες και βάλτε τες στην άκρη.
- Έπειτα πάρτε μια παγοθήκη και γεμίστε με γιαούρτι τα τρία τέταρτα κάθε θήκης.
- Στη συνέχεια βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Μετά βγάλτε την παγοθήκη από την κατάψυξη και γεμίστε τις θήκες με φράουλες. Ρίξτε από πάνω ακόμα λίγο γιαούρτι και καλύψτε με κηρόχαρτο.
- Τέλος, καταψύξτε για 6 ακόμα ώρες, σερβίρετε, γαρνίρετε κάθε κύβο με το σιρόπι σοκολάτας και είστε έτοιμοι.
Πηγή: meygeia.gr
Δείτε και αυτά