Όλοι αγαπάμε το κοτόπουλο και ιδιαίτερα τη τραγανή και λαχταριστή κρούστα του! Και πάντα αναρωτιόμαστε πως θα την πετύχουμε, όπως στα εστιατόρια που την συναντάμε.Παράλληλα, δείτε το μεγάλο λάθος που …
Όλοι αγαπάμε το κοτόπουλο και ιδιαίτερα τη τραγανή και λαχταριστή κρούστα του! Και πάντα αναρωτιόμαστε πως θα την πετύχουμε, όπως στα εστιατόρια που την συναντάμε.
Παράλληλα, δείτε το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι πριν ψήσουμε το κοτόπουλο
Πολύ εύκολα! Αρκεί να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα και να προμηθευτείτε τα εξής υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- 1 αυγό
- 250 ml νερό
- Πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι-Πιπέρι
- 200 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
- 250 γρ καλαμποκάλευρο
- Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
- Αναμιγνύουμε το αυγό με το νερό, την πάπρικα και την ρίγανη (σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
- Παιρνάμε το κοτόπουλο από τον χυλό και το βάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με το καλαμποκάλευρο.
- Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.
- Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα σε καuτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
- Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
- Προαιρετικά τα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: foodaholics
Δείτε και αυτά