Σπανακόπιτα του 15λέπτου με έτοιμο τραγανό φύλλο κρούστας


    Αυτή η σπανακόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με έτοιμο φύλλο κρούστας, είναι πανεύκολη και με πολλά μυρωδικά και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Αν νηστεύετε μπορείτε να μην προσθέσετε το τυρί.Δείτε επίσης: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με γεύση σαν τους κλασικούς – Τα 6 απλά μυστικά για να πετυχαίνουν πάνταargiro.gr


    Αυτή η σπανακόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με έτοιμο φύλλο κρούστας, είναι πανεύκολη και με πολλά μυρωδικά και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Αν νηστεύετε μπορείτε να μην προσθέσετε το τυρί.

    Πως να φτιάξετε την σπανακόπιτα της Αργυρώς

    Υλικά

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 1½ kg σπανάκι χοντροκομμένο
    • 3 πράσα ψιλοκομμένα
    • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο (ή ανάμεικτο με μαϊντανό)
    • 300 γρ. φέτα σκληρή (σε τρίμματα)
    • 1½ φλ. γάλα φρέσκο
    • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

    Δείτε επίσης: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με γεύση σαν τους κλασικούς – Τα 6 απλά μυστικά για να πετυχαίνουν πάντα

    Εκτέλεση

    Γέμιση

    • Βάζουμε πρώτα τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
    • Προσθέτουμε 1/3 φλ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄.
    • Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5΄-6΄ να πιει όλα τα υγρά του.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και το σιμιγδάλι.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Στο ταψί

    • Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
    • Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
    • Τη χαράζουμε σε κομμάτια.
    • Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε τη πίτα.
    • Ψήνουμε στους 180°C σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά