Αυτή η σπανακόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με έτοιμο φύλλο κρούστας, είναι πανεύκολη και με πολλά μυρωδικά και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Αν νηστεύετε μπορείτε να μην προσθέσετε το τυρί.Δείτε επίσης: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με γεύση σαν τους κλασικούς – Τα 6 απλά μυστικά για να πετυχαίνουν πάνταargiro.gr
Αυτή η σπανακόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με έτοιμο φύλλο κρούστας, είναι πανεύκολη και με πολλά μυρωδικά και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Αν νηστεύετε μπορείτε να μην προσθέσετε το τυρί.
Πως να φτιάξετε την σπανακόπιτα της Αργυρώς
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1½ kg σπανάκι χοντροκομμένο
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο (ή ανάμεικτο με μαϊντανό)
- 300 γρ. φέτα σκληρή (σε τρίμματα)
- 1½ φλ. γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Δείτε επίσης: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με γεύση σαν τους κλασικούς – Τα 6 απλά μυστικά για να πετυχαίνουν πάντα
Εκτέλεση
Γέμιση
- Βάζουμε πρώτα τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
- Προσθέτουμε 1/3 φλ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5΄-6΄ να πιει όλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο ταψί
- Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Τη χαράζουμε σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε τη πίτα.
- Ψήνουμε στους 180°C σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.