Τρίτη 25 Μαρτίου σήμερα και όπως συνηθίζεται, στα τραπέζια σερβίρουν μπακαλιάρο. Για να βγει νόστιμος, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει και το σωστό κουρκούτι, για το οποίο έχει την τέλεια συνταγή η Αργυρώ Μπαρμπαίγου. Έτοιμο σε 5 λεπτά.Δείτε επίσης: Η πιο τέλεια συνταγή σκορδαλιάς – Τα μυστικά για να μην μυρίζετε όλη μέραTip: Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.Πηγή: argiro….
Τρίτη 25 Μαρτίου σήμερα και όπως συνηθίζεται, στα τραπέζια σερβίρουν μπακαλιάρο. Για να βγει νόστιμος, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει και το σωστό κουρκούτι, για το οποίο έχει την τέλεια συνταγή η Αργυρώ Μπαρμπαίγου. Έτοιμο σε 5 λεπτά.
Το τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 40 γρ. καλαμποκάλευρο
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 250 ml ανθρακούχο νερό
- 30 ml ούζο
- 1/2 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
- 2 πρέζα/ες ζάχαρη
Δείτε επίσης: Η πιο τέλεια συνταγή σκορδαλιάς – Τα μυστικά για να μην μυρίζετε όλη μέρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το κορν φλαουρ σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει λείο και να εξαφανιστεί το αλεύρι.
- Το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο.
Tip: Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.
- Επίσης όταν είναι κρύος ο χυλός και καuτό το λάδι στο τηγάνι, τότε δεν ρουφάει λάδι και παραμένει κριτσανιστό.
- Το υλικό που θα τηγανίσεις θα πρέπει να είναι στεγνό και να το αλευρώσεις πρώτα σε λίγο αλεύρι.
- Τινάζεις να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάς στο παγωμένο κουρκούτι.
- Τηγανίζεις σε καuτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
- Πάντα πρέπει να στεγνώνεις το υλικό σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Έτσι, δεν θα μαλακώσει μετά το τηγάνισμα και θα παραμείνει τραγανό.
- Το κουρκούτι που περισσεύει μπορείς να το αρωματίσεις με βότανα ή ψιλοκομμένα λαχανικά και να το τηγανίσεις κουταλιά κουταλιά σε καuτό λάδι.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά