Πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι από τον Πέτρο Συρίγο


    Η πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι από τον Πέτρο Συρίγο είναι μια συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις των γλυκών και της εύκολης μαγειρικής! Με λίγα υλικά και σε χρόνο-ρεκόρ, αυτή η μηλόπιτα γίνεται χωρίς φούρνο, κάτι που την καθιστά ιδανική για όποιον δεν έχει χρόνο ή δεν θέλει να ανάψει τον φούρνο. Ο Πέτρος Συρίγος, με την εμπειρία του στη δημιουργία γευστικών και πρακτικών συνταγών, μας …


    Η πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι από τον Πέτρο Συρίγο είναι μια συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις των γλυκών και της εύκολης μαγειρικής! Με λίγα υλικά και σε χρόνο-ρεκόρ, αυτή η μηλόπιτα γίνεται χωρίς φούρνο, κάτι που την καθιστά ιδανική για όποιον δεν έχει χρόνο ή δεν θέλει να ανάψει τον φούρνο.

    Ο Πέτρος Συρίγος, με την εμπειρία του στη δημιουργία γευστικών και πρακτικών συνταγών, μας παρουσιάζει μια εύκολη αλλά και νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε τη γλυκιά και αρωματική αυτή μηλόπιτα που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!

    Τι θα χρειαστείτε για την μηλόπιτα

    Για την καραμέλα:

    • 150 ζάχαρη
    • 1 κ.τ.γ νερό

    Για το κέικ:

    • 240 γρ βούτυρο μαλακό
    • 320 γρ ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 300 ml γάλα
    • 5 μήλα πράσινα
    • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 βανίλιες
    • 3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
    • Κανέλα σκόνη
    • Ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση συνταγής

    Δείτε επίσης: Cheeseburger: Το κλασικό αμερικάνικο – Πώς θα το πετύχετε σπίτι με 12 απλά βήματα

    1. Σε ένα τηγάνι (28-30 εκατοστά) βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζουμε το νερό, δεν το κουνάμε, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύουμε καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζουμε απ’ το μάτι.
    2. Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
    3. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε.
    4. Προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι ενναλάξ και βάζουμε και τη βανίλια.
    5. Κόβουμε το κάθε μήλο στα 8 και βάζουμε πάνω στην καραμέλα.
    6. Τέλος βάζουμε το μείγμα του μπολ και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
    7. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

    Ευχαριστούμε το petros-syrigos.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά