Νηστίσιμα κεφτεδάκια της Αργυρώς – Πανεύκολα και γρήγορα σε μόνο 20 λεπτά


    Αυτά τα πανεύκολα και γρήγορα νηστίσιμα κεφτεδάκια θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έρχεται για ακόμη μια φορά με μια πεντανόστιμη συνταγή να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είτε είσαι vegan, είτε νηστεύεις είτε απλά σου αρέσουν οι εύκολες και νόστιμες συνταγές, σίγουρα θα τα λατρέψεις!Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα με φρέσκο δυόσμο και απίστευτα τραγανό φύλλο


    Αυτά τα πανεύκολα και γρήγορα νηστίσιμα κεφτεδάκια θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έρχεται για ακόμη μια φορά με μια πεντανόστιμη συνταγή να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είτε είσαι vegan, είτε νηστεύεις είτε απλά σου αρέσουν οι εύκολες και νόστιμες συνταγές, σίγουρα θα τα λατρέψεις!

    Πως θα φτιάξεις νηστίσιμα κεφτεδάκια σε 20 λεπτά

    Υλικά

    • 300 γραµ. μαύρα φασόλια βρασμένα
    • 1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
    • 4 κ.σ ηλιόσπορο
    • 2 κ.σ σπόρους chia
    • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
    • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
    • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
    • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
    • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
    • 1/4 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
    • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
    • 1/4 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

    Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα με φρέσκο δυόσμο και απίστευτα τραγανό φύλλο

    Εκτέλεση

    • Για τα Vegan κεφτεδάκια
      Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο προτιμάς και σου αρέσει.
    • Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια μας αφού βράσουν για να μη βγάλουν υγρασία στο μείγμα μας.
    • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα vegan κεφτεδάκια στο μπλέντερ.
    • Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα.
    • Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά και πως έχουν δέσει μεταξύ τους.
    • Το μείγμα για τα vegan κεφτεδάκια θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.
    • Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε τους κεφτέδες.
    • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να καταψύξουμε το μείγμα.
    • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καuτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.
    • Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
    • Αυτοί οι vegan κεφτέδες, τρώγονται σκέτοι ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά