Εύκολη συνταγή: Υπέροχα νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια


    Ξεκίνησε η περίοδος της νηστείας και ψάχνετε συνταγές που θα καλύψουν τις διατροφικές σας ανάγκες; Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια με μόλις 3 υλικά είναι ιδανική για να κάνετε την αρχή.Ακολουθεί η συνταγή για σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο, νηστίσιμα, τραγανά, με αφράτη ζύμη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Ιδανικά και για vegans ή vegetarians.

    ΥλικάΓια τη ζύμηΓια…


    Ξεκίνησε η περίοδος της νηστείας και ψάχνετε συνταγές που θα καλύψουν τις διατροφικές σας ανάγκες; Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια με μόλις 3 υλικά είναι ιδανική για να κάνετε την αρχή.

    Ακολουθεί η συνταγή για σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο, νηστίσιμα, τραγανά, με αφράτη ζύμη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Ιδανικά και για vegans ή vegetarians.

    Νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο

    Υλικά

    • 200 γραμμάρια σπανάκι
    • 2 φρέσκα κρεμμύδια
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
    • 30 ml (3 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
    • 100 γραμμάρια νηστίσιμο λευκό τυρί
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • πιπέρι κατά βούληση

    Για τη ζύμη

    • 400 γραμμάρια (2μιση – 3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 ml (1 κούπα) νερό
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για το άνοιγμα του φύλλου

    • ηλιέλαιο 200 ml περίπου

    Νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, με χειροποίητο τραβηχτό φύλλο για κάθε περίοδο νηστείας. Είναι εύκολα και νόστιμα, ενώ το φύλλο με μόλις 3 υλικά θα το φτιάχνετε συνέχεια αφού κάνει για πολλού είδους πίτες και πιτάκια.

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο σε ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το νηστίσιμο λευκό τυρί.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε νερό, αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε σε μπαλάκια (50 γραμμάρια το καθένα), τα βάζουμε σε πυρέξ με ηλιέλαιο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.

    Λαδώνουμε το πάγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε ζυμάρι. Διπλώνουμε αρχικά τις άκρες έπειτα στη μέση και ξανά μέση μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο πιτάκι. Ανοίγουμε ξανά το κάθε πιτάκι πατώντας με τα χέρια και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση ακριβώς στο κέντρο.

    Διπλώνουμε τις γωνίες στο κέντρο της γέμισης και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20-25 λεπτά. Απολαύστε τα τραγανά και πεντανόστιμα! Καλή σας επιτυχία!

    Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά