Μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά που έχει έρθει από άλλο πλανήτη. Δεν θα είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το αγαπημένο σας πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο.Ακόμα μια παραλαλγή του κλασικού πιάτου…
Μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά που έχει έρθει από άλλο πλανήτη. Δεν θα είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το αγαπημένο σας πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο.
Ακόμα μια παραλαλγή του κλασικού πιάτου, που είναι εξίσου γευστική και θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι. Θα αποσπάσετε σίγουρα κολακευτικά σχόλια από τους καλεσμένους και εσείς οι ίδιοι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αλλιώς μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν εδώ την παραλλαγμένη συνταγή για μακαρόνια με φέτα, σε περίπτωση που ο κιμάς δεν σας ξετρελαίνει.
Αφού φτιάξετε τον κιμά, τυλίξτε τον στα μακαρόνια και βάλτε τον στον φούρνο αφού ρίξετε πάνω τα υλικά που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:
Εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά και έτοιμο μέσα σε 45 λεπτά!
Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα και πλέον βγαίνει σε πολλές παραλλαγές. Με αφορμή και το χθεσινό επεισόδιο του Masterchef σας έχουμε την συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά!
Είναι δεδομένο ότι με τον κιμά μπορείς να δημιουργήσεις τρομερά πιάτα και να τον συνδυάσεις ακόμα και με πουρέ πατάτας, αλλά δεν είσαι λάτρης του γιατί να τον ανέχεσαι στο παστίτσιο;
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό πένες
- 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
- 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
- Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.
Παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά! (Video)
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά, ενώ μπορείτε να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά και θα είναι έτοιμο σε 45 λεπτά!
Υλικά για τον κιμά:
- 600γρ. κιμάς
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 δαφνόφυλλα, 6κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κανέλλα
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά για το παστίτσιο:
- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
- 2φλ. γκούντα
- 1φλ. γραβιέρα
- 2 φλ. ζαμπόν σε κυβάκια
- 1 πακέτο μανιτάρια
- Υλικά για την μπεσαμέλ:
- 4φλ. γάλα
- 3κ.σ. αλεύρι
- 3κ.σ. βούτυρο
- 2 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι