Είσαι και εσύ φαν του popcorn; Αν ναι είμαστε σίγουρες πως δεν έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο τρόπο! Αν θες να απογειώσεις την γεύση τους, πρέπει να τα γευτείς με κοτόπουλο και Τσιπότλε! Και όμως ήρ…
Είσαι και εσύ φαν του popcorn; Αν ναι είμαστε σίγουρες πως δεν έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο τρόπο! Αν θες να απογειώσεις την γεύση τους, πρέπει να τα γευτείς με κοτόπουλο και Τσιπότλε! Και όμως ήρθε η ώρα να το κάνεις με αυτήν την συνταγή!
Αυτή η εξαιρετικά τραγανή συνταγή κοτόπουλου που φτιάχνεται στο φούρνο ξεκινάει και τελειώνει με μια πολύ ξεχωριστή, κρούστα.
Ενώ πολλές παραδοσιακές συνταγές τραγανιστών κοτόπουλων χρησιμοποιούν νιφάδες καλαμποκιού, οι νιφάδες σπανάκι είναι χαμηλότερες σε υδατάνθρακες και παρέχουν μια φρυγανισμένη γεύση καρυδιού, και σίγουρα θα την λατρέψεις. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι χρειαζόμαστε.
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο ποπ κορν:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 1 1/2 ίντσες
1 κουταλιά της σούπας τσίλι
1 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
4 φλιτζάνια νιφάδες δημητριακών
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Για το Τσιπότλε aioli:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι Τσιπότλε σκόνη