Μια ακόμα συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Έχετε δοκιμάσει ποτέ ψητά μήλα στο φούρνο; Αν βάλετε μπόλικη κανέλα η συνταγή αυτή μπορεί να σας… αποτελειώσει!Ψ…
Μια ακόμα συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Έχετε δοκιμάσει ποτέ ψητά μήλα στο φούρνο; Αν βάλετε μπόλικη κανέλα η συνταγή αυτή μπορεί να σας… αποτελειώσει!
Ψητά μήλα στο φούρνο, γεμιστά με σταφίδες και καρύδια από το argiro.gr. Η ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα μετατρέπεται σε σιρόπι με άρωμα μήλου. Οικονομικό και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες
Υλικά Συνταγής
4 μήλα
4 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ καρύδια
2 κ.σ σταφίδες
1 κ.γλ. κανέλα
30 γραμ. βούτυρο
3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου
Εκτέλεση
Για τα μήλα ψητά στο φούρνο, γεμιστά με σταφίδες, καρύδια και καραμέλα πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα. Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο. Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο. Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα. Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
Αν αρχίσουν γρήγορα να παίρνουν χρώμα, τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
Τα ψητά μήλα πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Να κρατήσουν το σχήμα τους για να σερβιριστούν ολόκληρα.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.
Για να καθαρίσετε εύκολα το ταψί μουλιάστε το με βραστό νερό.
Δείτε και αυτά