Αλλιώτικα κόλπα στην τυρόπιτα – Η συνταγή με φέτα, μέλι και μαυροκούκι


    Στο κυριακάτικο τραπέζι θα θέλετε σίγουρα να παρουσιάσετε κάτι ιδιαίτερο και το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή με τυρόπιτα, που φτιάχνεται με φέτα, μέλι και μαυροκούκι.Πρόκειται για ένα έδεσμα… σκέτη κόλαση, που θα λατρέψετε και θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε. Αν τη δοκιμάσουν, δε, οι κοντινοί σας άνθρωποι, θα σας τη ζητάνε διαρκώς, με τη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα 45 λε…


    Στο κυριακάτικο τραπέζι θα θέλετε σίγουρα να παρουσιάσετε κάτι ιδιαίτερο και το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή με τυρόπιτα, που φτιάχνεται με φέτα, μέλι και μαυροκούκι.

    Πρόκειται για ένα έδεσμα… σκέτη κόλαση, που θα λατρέψετε και θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε. Αν τη δοκιμάσουν, δε, οι κοντινοί σας άνθρωποι, θα σας τη ζητάνε διαρκώς, με τη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα 45 λεπτά, εκ των οποίων μόνο 15 για την προετοιμασία, και το αποτέλεσμα να είναι πεντανόστιμο, όπως και με την τυρόπιτα-σουφλέ, την οποία αγαπήσατε για τη διαφορά που κάνει με τις μόνο 4 κινήσεις, χρησιμοποιώντας το ίδιο τυρί και παράγοντας μια εξίσου υπέροχη συνταγή, όπου κανείς δεν αντιστέκεται.

    τυροπιτα-με-φετα-μελι-και-μαυροκουκι
    Συνταγή τυρόπιτας

    Υλικά

    700 γρ. φέτα

    2 μεγάλα αβγά

    4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

    4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

    1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα

    1-2 κ.σ. μαυροκούκι

    Πιπέρι κατά βούληση

    2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.

    Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε. Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

    Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.

    Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.

    Πηγή: Tovima.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά